8 greseli de evitat in calatoria dezvoltarii de sine

Rate this post

“Dezvoltarea de sine este o calatorie puternica si sensibila, deoarece implica multe aspecte in subconstient”, spune Nipa Asharam, antrenor de viata.

Auto-dezvoltarea sau auto-imbunatatirea este un proces continuu. Cu fiecare zi, ne apropiem mai mult de obiectivul nostru, insa inainte de a-l atinge facem mici progrese pe parcurs, ce pot trece uneori neobservate. Desi te poate deranja, rabdarea este cea care te va ajuta sa te imbunatatesti.
„In cea mai grea faza a mea de auto-imbunatatire/auto-dezvoltare, mi-am dat seama de unele dintre greselile pe care le faceam si care ma dezorientau in mod constant si ma faceau sa imi doresc sa renunt” scria intr-o postare pe Instagram antrenorul de viata Nipa Asharam.

Ea a adaugat ca, desi auto-dezvoltarea este o calatorie puternica, este una sensibila, deoarece are multe implicatii la nivel de subconstient. Asharam a facut pentru urmaritorii sai si o lista a aspectelor “pe care trebuie sa le analizezi astfel incat sa nu sabotezi acest proces minunat” dupa cum spune chiar ea in postare.

Iti judeci defectele prea dur si pui prea multa presiune pe tine pentru eliminarea lor

Pe masura ce te dezvolti pe toate directiile, defectele se vor minimiza automat, insa daca ataci in mod constant ceea ce e evident ca necesita timp pentru schimbare, vei ajunge sa ai resentimente fata de tine insuti.

Incerci sa-ti perfectionezi calatoria adaugand deodata prea multe obiceiuri, rutine noi si meditatie

Ne dorim rezultate rapide si de aceea exageram, ceea ce face ca acest proces sa fie mecanic in comparatie cu schimbarea reala care vine din interior.

Discuti permanent despre demersul tau

Cand te afli pe acest drum te consumi prea mult pe aceasta tema si de aceea ai tendinta de a discuta numai despre acest subiect, insa aceasta abordare nu iti mai lasa timp sa reflectezi, sa simti si sa absorbi.

Dezvalui prea mult si asculti prea multe pareri

In aceasta faza esti vulnerabil, iar comentariile si reactiile te pot deruta, demotiva si dezorienta si te trag inapoi, in loc sa te duca inainte.

Nu iti economisesti energia

Trebuie sa intelegi ca esti in pragul schimbarii si, prin urmare, esti sensibil la oameni, la spatii si la mediul inconjurator si este important sa te distantezi de orice nu pare a fi in regula.

Consumi in exces continut pe acest subiect in social media, in detrimentul unei vieti echilibrate

Probabil ca simti ca aceasta abordare iti va face calatoria mai buna, insa orice te indeparteaza de echilibru iti poate desincroniza corpul si mintea si iti poate fi daunator. Asadar, este important sa aloci doar o anumita durata de timp consumului de continut.

Esti confuz daca mentalitatea ta se schimba sau daca simti lucruri contradictorii

Este important sa imbratisezi schimbarile, pentru ca astfel vei aduce in prim plan multe intrebari, reactii contradictorii si ganduri, care sunt bune in esenta.

Renunti prea repede pentru ca nu iti urmaresti progresul in mod corect

Cu totii ne concentram pe obiectivele finale si adesea neglijam micile progrese pe care le facem, iar in acest fel vom simti ca nu am facut pasi in fata.

Sursa: https://indianexpress.com/article/lifestyle/life-positive/8-things-to-avoid-on-a-self-growth-journey-08302280/

Previous

Next

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *