Cele mai bune uleiuri esențiale pentru digestie

Rate this post

Uleiurile esențiale pentru durerile de stomac sunt cele mai eficiente atunci când sunt inhalate sau utilizate local.

Pentru o aplicare pe piele, amestecați două sau trei picături de ulei esențial pur în 30 ml de ulei purtător (încercați semințe de cânepă sau jojoba). Apoi masați ușor amestecul pe abdomen. Când utilizați un difuzor, adăugați 15 picături din uleiul esențial ales de dvs. într-un inhalator personal de buzunar și inspirați ușor după cum este necesar.

Vreţi să ştiţi ce uleiuri esențiale sunt cele mai potrivite pentru stomac? Următoarele uleiuri vă pot ajuta să gestionați problemele care provoacă dureri de stomac:

Ghimbir

Uleiul esențial de ghimbir a fost folosit de secole pentru a ajuta la calmarea stomacului. Uleiul esențial de ghimbir stimulează sistemul digestiv, ceea ce crește activitatea gastrică, contribuind astfel la prevenirea și atenuarea constipației.

Mandarină verde

Dacă vă place aroma citrică a unui arbore de mandarină, uleiul esențial de mandarină verde este perfect pentru dvs. Extras din coaja de mandarină, uleiul ajută la ușurarea minții și la inducerea somnului. Și, deoarece stresul și anxietatea contribuie la problemele de stomac, poate oferi și beneficii digestive secundare.

Mentă

Puține arome terapeutice sunt la fel de eficiente pentru a calma greața ca menta. De fapt, uleiul esențial de mentă este frecvent folosit ca supliment alimentar pentru sindromul colonului iritabil și alte probleme digestive. Atunci când uleiul esențial de mentă este difuzat sau utilizat local, poate ajuta la ameliorarea durerilor de stomac.

Fenicul

Uleiul esențial de fenicul a fost folosit de secole în medicina tradițională pentru probleme digestive. Are proprietăți laxative care ajută la prevenirea și atenuarea constipației. Pur și simplu amestecați cu un ulei purtător și masați-l direct în abdomen pentru a vă bucura de beneficiile sale digestive.

Clove Bud

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă relaxa și de a calma mucoasa musculară a tractului digestiv, atunci uleiul esențial de Clove Bud vă poate ajuta. În mod tradițional, a fost folosit pentru a ușura tulburările digestive, pentru a calma durerile de stomac și pentru a calma indigestia cauzată de refluxul acid. În plus, vă poate ajuta să vă relaxați mintea, ceea ce ajută, mai departe, la reducerea problemelor de stomac.

Mandarină

Puține uleiuri esențiale au o aromă de citrice mai dulce și mai plăcută decât mandarina. Datorită proprietăților sale sedative și relaxante, mandarina poate ajuta la calmarea minții și a tractului digestiv.

Lămâie

Uleiul esențial de lămâie este bogat în antioxidanți care ajută la combaterea inflamației și la fortificarea sistemului digestiv. Acest lucru ajută la ușurarea procesului de digestie și la prevenirea constipației. Un studiu recent a constatat că masajele abdominale cu ulei esențial de lămâie au ajutat la ameliorarea constipației.

Zengest capsule

Multe dintre uleiurile esenţiale de mai sus se regăsesc în amestecul din zengest capsule. Având la bază un amestec exclusiv formulat cu uleiuri esențiale de Anason, Mentă, Ghimbir, Chimen, Coriandru, Tarhon și Fenicul, capsulele moi ZenGest de la doTerra sunt extrem de benefice în susținerea sistemului digestiv, ameliorând indigestia ocazională și promovând sănătatea digestivă generală. În plus, uleiurile esențiale de Ghimbir, Fenicul și Coriandru din compoziția acestui amestec sunt deosebit de eficiente în cazul răului de mișcare și al disconfortului stomacal.

Previous

Next

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *