Kimbal Musk lanseaza Miscarea Milioane de Gradini

Rate this post

Miscarea Milioane de Gradini – MGM – este o initiativa filantropica si educationala menita sa combata nesiguranta alimentara si malnutritia prin crearea unei gradini in fiecare gospodarie – fie ca este vorba despre o jardiniera, despre o iesire de urgenta, sau o parte a unei gradini publice – si fructe si legume proaspete pe fiecare farfurie. MGM spera sa construiasca cea mai mare comunitate de gradinari din lume.

MGM a fost creata de proprietarul si editorul revistei Modern Farmer, Frank Giustra si de Kimbal Musk, fratele lui Elon Musk, directorul executiv al organizatiei non-profit Big Green si fondatorul Square Roots.

Pentru fiecare donatie de 10 dolari, MGM pune unitati Little Green Gardens in locuinte si in clasele din scoli. Pana acum, au fost distribuite deja peste 5000 de Little Green Gardens (care sunt la origine straturi de gradina de fructe si legume, gata de utilizare). “Fiecare strat de gradina vine cu un plan de cultivare personalizat si cu lectii si activitati online pentru a sustine cresterea unor gradini de legume la domiciliu, relevante din punct de vedere cultural”, a spus Musk.

“Plantarea unei seminte este un act de speranta pentru un maine mai luminos. Speram ca milioane de oameni ni se vor alatura, pentru a-si cultiva propria gradina si pentru a oferi o gradina unei familii” a spus Musk.

Platforma MGM este simpla si functioneaza in trei pasi la indemana oricui:
– Te inregistrezi pentru a te alatura comunitatii de gradinari.
– Donezi 10 dolari pentru a oferi o gradina unei familii cu venit mic sau uneia care traieste intr-un desert alimentar.
– Citesti si contribui la blogul online si apoi raspandesti vestea in randul celorlalti gradinari.

“In urma cu 10 ani am fost co-fondatorul initiativei Big Green care se concentreaza pe comunitatile cu resurse limitate pentru a mari accesul la alimente proaspete si pentru a imbunatati educatia alimentara. Astazi este o organizatie non-profit care functioneaza in scoli in cateva orase majore, cu aproape 640 de ore de gradinarit in aer liber” spune Musk.
Mii de gradinari s-au alaturat deja miscarii, iKimbal Musk lanseaza Miscarea Milioane de Gradininclusiv celebritati precum Nicole Scherzinger, Harrison Ford, Zooey Deschanel, May Musk, mama lui Kimbal, si desigur Elon Musk.

“Am fost atat de recunoscatori pentru raspunsul covarsitor de pozitiv si pentru pasiunea care a inconjurat misiunea noastra” a adaugat la randul sau si Frank Giustra.
Hashtagul #milliongardensmovement are deja peste 300 de postari pe Instagram, peste 7300 de gradini au fost demarate pana acum, dintre care 632 au plecat catre scoli pentru a-i invata pe elevi despre gradinarit.

“Cel mai de succes aspect al Million Gardens Movement a fos cresterea continua a comunitatii online de gradinarit. Miscarea noastra, la fel ca si gradinaritul, este despre dezvoltarea celor mai bune aspecte ale noastre incet si constant, pe masura ce ne inmultim si ne indreptam catre pragul de un milion de gradinari. Este minunat sa vezi oamenii donand, pentru ca in acest fel ii ajuta pe altii sa gradinareasca, iar cei care doneaza se pot apuca si ei de gradinarit”, a explicat Giustra.

Nesiguranta alimentara a fost o problema in SUA cu mult inainte de pandemie. Un studiu din 2017 a relevat ca 5.6% dintre americani nu au un acces facil la alimente proaspete. Aceste neajunsuri pot fi reduse, insa, cu gradinile la domiciliu. Potrivit Extension, o gradina de acest tip de dimensiuni medii poate produce legume si fructe in valoare de pana la 677 de dolari pe an.
“Speranta noastra este sa ne extindem rapid in Canada anul acesta, avand in plan Vancouver si Toronto. Speram sa ne extindem si in Mexic si dincolo de acesta, pentru a face din aceasta o miscare la nivel mondial, astfel incat sa incurajam milioane de oameni sa isi cultive singuri mancarea” a spus Musk.

In 2016 Kimbal Musk a lansat Square Roots, o companie axata pe agricultura urbana de interior, cu sediul in Brooklyn. Misiunea companiei a fost aceea de a da generatiilor tinere sansa de a incepe sa construiasca si ferme urbane. Din momentul lansarii sale, in anul 2016, Square Roots a cultivat peste 120 de recolte diferite, inclusiv capsuni, verdeturi si legume.

Sursa: https://www.intelligentliving.co

Sursa imagine: freepik.com

Previous

Next

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *