Daymak construieste cel mai rapid EV cu trei roti din lume

Rate this post

Producatorul canadian de vehicule electrice Daymak construieste o masina cu trei roti, numita Spiritus, care poate accelera de la 0 la 100 de km/h in 1.8 secunde. Compania face in acest moment crowdfunding pentru vehiculul electric cu doua locuri care “merge ca un kart” si este prevazut cu panouri solare pentru o incarcare continua, sistem de regenerare si incarcatorul wireless Daymak.

“Este foarte emotionant. Daymak a parcurs un drum lung din garajul meu, unde am inceput acest drum in 2021. Spiritus este un vis devenit realitate” spune presedintele si fondatorul Daymak Inc, Aldo Baiocchi.

Cu un depozit de 100 de dolari poti obtine o pre-comanda si garantia unui pret mai mic atunci cand vehiculul electric va fi la vanzare. El va include si un cupon bonus de 100 de dolari pentru orice bicicleta electrica sau vehicul electric de mici dimensiuni pe care compania le vinde in acest moment prin oricare dintre dealerii sai.

Modelul Ultimate, care ofera acceleratie rapida si are o autonomie de 480 km, incepe de la pretul de 149.000 dolari. Daymak sustine ca aceasta va fi cea mai rapida masina cu trei roti din lume. Versiunea Deluxe are o autonomie mai mica, de 300 de km si preturi ce incep de la 19.995 de dolari.

Spiritus este unul dintre cele 6 vehicule din seria Avvenire de la Daymak. Celelalte sunt:
– Foras, o bicicleta rabatabila inchisa conceputa pentru a revolutiona calatoriile.
– Tectus, un scooter electric AWD complet electric conceput pentru toate tipurile de conditii meteo si pentru orice tip de teren.
– Terra, un e-bike pentru on si off-road, cu o autonomie de 100 km si o viteza care atinge 32 de km.
– Aspero, un ATV inchis ultra-light.
– Skyrider, descris ca un “vehicul electric de inalta performanta, capabil sa zboare”, cu o autonomie de 100 de km si viteze care ating pana la 300 de km.

Campania de crowdfunding pentru Spiritus, care a inceput la 23 martie 2021, este programata sa se incheie pe 23 iulie 2021, iar productia este estimata sa inceapa in 2023.
Alte vehicule cu trei roti includ e-trike-ul Oregon, care a livrat provizii pentru persoanele fara adapost anul trecut, si vehiculul 100% electric complet inchis numit LEF, al startup-ului olandez EV Mobility BV.

Sursa: http://intelligentliving.co

Sursa imagine: freepik.com

Previous

Next

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *