Iata care sunt produsele pe care trebuie neaparat sa le adaugi in dulapiorul tau cu remedii naturiste, pentru a face fata racelilor si gripelor din sezonul rece.
Faci tot ce poti pentru a evita sa te imbolnavesti in sezonul gripelor si racelilor, facandu-ti vaccinurile anuale pentru gripa si booster-ul COVID, insa in ciuda tuturor eforturilor pe care le faci, racelile lovesc adesea. Si desi multi dintre noi apeleaza la medicamente pentru febra si pentru tuse pentru a se simti mai bine, un obicei bun poate fi si acela de a apela la cateva remedii naturale, ca acelea pe care le folosea mama ta in copilarie si care iti faceau atat de bine.
Dar aceste solutii pot fi oare mai mult decat niste obiceiuri din batrani? Sa fie oare remediile naturale cu adevarat eficiente? Iata ce spun medicii despre cat de utile sunt unele ingrediente precum mierea, ghimbirul, zincul si usturoiul cand vine vorba despre lupta cu bolile cele mai comune.
Remedii naturale care te vor ajuta sa te simti mai bine
Miere
Anumite ingrediente naturale pot ajuta organismul sa lupte cu unii germeni, contribuind in acelasi tip si la ameliorarea simptomelor. Mierea este unul dintre aceste ingrediente, asa ca adauga inca o lingurita sanatoasa de miere la ceaiul tau fierbinte. Acest indulcitor se lauda cu proprietati antibacteriene usoare, ce pot contribui la distrugerea germenilor care ataca organismul. Mierea poate imbraca si calma gatul dupa ce tusesti, dar nu este recomandata pentru copii mai mici de 1 an, spun medicii.
Ghimbir
Racelile si gripele vin adesea si cu tulburari stomacale. Pentru a-ti calma problemele gastrice, opteaza pentru ghimbir. Ghimbirul este un anti-emetic, ceea ce inseamna ca previne greata si durerea de stomac, spun specialistii in nutritie si medicina functionala. Ei sugereaza sa bei ceai de ghimbir indulcit cu miere cand vremea de afara e rece si simti ca te ia raceala. De asemenea, ghimbirul este util si pentru motilitate, asa ca daca te confrunti cu lipsa de apetit, ghimbirul te poate ajuta.
Medicii spun, de asemenea, ca ghimbirul favorizeaza transpiratia, care te ajuta sa elimini toxinele si sa invingi febra si care reduce inflamatia, un factor ce mentine durerea si starea de boala.
Usturoi
Acest ingredient minune si extrem de gustos te ajuta sa te simti mai bine mai rapid. Usturoiul contine alicina, o substanta cu potential anti-microbian care te ajuta sa lupti cu microbii daunatori. Multe persoane mizeaza pe beneficiile sale pentru a-si mentine sanatatea sau pentru a se inzdraveni.
Alimente bogate in zinc
Multi oameni de stiinta cred ca zincul poate preveni inmultirea germenilor care provoaca raceala, reducand senzatia de boala cu pana la o zi, mai ales daca este luat imediat cum incep sa apara simptomele. Majoritatea persoanelor opteaza pentru pastile de zinc atunci cand sunt bolnave, insa exista destule moduri de a-l include direct in dieta inainte de a te imbolnavi: fasole, nuci, carne de vita si fructe de mare – toate cu un continut foarte mare de zinc.
Medicii spun ca desi zincul sau oricare dintre remediile naturale de mai sus administrate pentru a te simti mai bine nu sunt dovedite stiintific 100%, unele persoane chiar vor simti rezultate. In plus, daca bei ceai fierbinte si mananci cat poti de bine de fiecare data cand te simti bolnav, te vei simti mai bine pe moment.
Alte moduri usoare de a te mentine sanatos iarna aceasta
Exista cateva moduri „naturale” in care iti poti pregati corpul pentru a ramane sanatos inainte ca raceala sau gripa sa atace, spun expertii.
Fa-ti plinul de probiotice
Cauta in frigider alimente care iti pot mentine corpul puternic, cum ar fi iaurturile imbogatite, care contin probiotice. Medicii spun ca acesta este un remediu natural new-age considerat a fi benefic pentru ca un intestin fericit contribuie la o sanatate generala buna.
Adauga vitamine in rutina ta zilnica
Medicii ne sfatuiesc sa luam masuri preventive in timpul sezonului rece si sugereaza adaugarea de zinc, vitamina C si vitamina D la regimul vitaminic de dimineata. O doza de 15 pana la 30 mg de zinc si o doza de 2000 pana la 5000 UI de vitamina D pot fi deosebit de utile. Vitamina C poate fi luata in doze mari, insa dozele excesiv de mari pot provoca diaree. Incearca sa iei intre 2000 si 3000 mg de vitamina C pe zi atunci cand esti bolnav, o doza ideala pentru a ajuta organismul sa lupte. Acest ingredient vechi si de baza care stimuleaza imunitatea poate fi gasit in orice, de la suc de portocale pana la banane.
La fel ca in cazul oricarei vitamine sau supliment, stai de vorba cu medicul tau inainte de a adauga orice ingredient de mai sus in rutina ta.
Mareste-ti aportul de fluide
Desi administrarea preventiva a ingredientelor de mai sus – sau dozarea lor intensiva atunci cand esti bolnav – poate fi utila, este mai important sa fii intotdeauna atent la sanatatea ta generala, iar asta include si mentinerea hidratarii, atrag atentia medicii. Remediile naturale nu sunt tratamente miraculoase, insa ele pot ajuta anumiti pacienti atunci cand sunt incluse intr-un stil de viata sanatos.
Sursa: https://www.marthastewart.com/8341814/cold-flu-natural-rememdies-that-work
Recent Comments