Opel va dezvolta motoare PSA cu 4 cilindri pentru Europa si China

Rate this post

Urmatoarea generatie de motoare cu patru cilindri pe benzina a Grupului PSA va fi dezvoltata la centrul de inginerie Opel din Ruesselsheim, Germania, ca parte a planurilor grupului PSA de a crea sinergii, in urma achizitionarii Opel de la General Motors, in 2017.
Motoarele vor fi optimizate pentru electrificare si vor fi utilizate pe toate sistemele de transmisie hibride ale brandurilor din Grupul PSA, incepand din 2022. Ele vor fi omologate pentru uz in Europa, China si America de Nord – o piata pe care PSA isi face reintrarea in etape si unde are ca obiectiv final sa vanda pana in 2026.
Centrul Ruesselsheim, ca fosta locatie General Motors, este de asemenea responsabila pentru federalizarea vehiculelor PSA in Statele Unite.
Inginerul sef al celor de la Opel, Christian Mueller, a declarat intr-un comunicat de presa ca decizia va permite centrului sa exploateze una dintre componentele sale cheie construite in perioada in care detinea responsabilitatea globala pentru dezvoltarea de motoare sub brandul General Motors.
Mueller a mai spus ca noile responsabilitati vor contribui la asigurarea viitorului centrului tehnic, notand ca 50% din volumul sau de munca era reprezentat de activitatea de dezvoltare pentru GM.

Dezvoltarea LCV

Pe langa noile motoare, centrul din Ruesselsheim va prelua dezvoltarea vehiculelor comerciale light pentu pietele globale, a anuntat Opel. Prioritatile tehnologice includ conectivitatea, electrificarea si automatizarea, un line-up complet de van-uri electrificate urmand sa apana in 2020.
Responsabilitatile centrului includ, de asemenea, combustibilii alternativi, tehnologia fuel cell pe hidrogen, solutii pentru scaune, siguranta activa, transmisia manuala si functiile cu testare automata.
CEO-ul Grupului PSA, Carlos Tavares, s-a angajat sa aduca cel putin 1.1 miliarde de euro in sinergii pana in 2021, care vor contribui la oprirea deceniilor de pierderi pentru Opel. Economiile vor veni din platforme comune, solutii de inginerie si achizitii comune, precum si productie inter – branduri.
CEO-ul celor de la Opel, Michael Lohscheller, a spus la randul sau ca platformele comune vor aduce economii de pana la 50% comparativ cu vehiculele anterioare Opel/Vauxhall. Printre modelele realizate pe platform comune se afla urmatoarea generatie a hatchback-ului subcompact Opel Corsa, care va fi introdusa anul viitor. Acesta va fi construit pe platforma modular compacta a PSA, sau CMP, care poate face fata unui numar variat de sisteme de propulsie, inclusiv combustie interna, hibrid si electric.
Pierderile Opel in cadrul General Motors erau de 257 de milioane de euro in 2016, dar au crescut anul trecut. PSA a spus ca Opel a pierdut 179 de milioane de euro numai in ultimele 5 luni ale anului 2017, dupa finalizarea vanzarii. General Motors nu a facut inca publica nicio cifra pentru primele sapte luni ale anului 2017.

Previous

Next

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *