Germania vrea sa fie „numarul unu” mondial in domeniul tehnologiei hidrogenului verde

Rate this post

Germania are ca obiectiv sa devina „numarul unu” mondial in domeniul tehnologiei hidrogenului verde, pariind ca e posibil ca acel combustibil produs din surse regenerabile de energie sa reduca emisiile de carbon la nivel global si sa incurajeze economia de top a Europei.

„Din motive legate de competitivitatea noastra, dar in primul rand pentru a ne atinge obiectivele ambitioase din sfera climatica”, ministrii au convenit sa pompeze in tehnologie noua miliarde de euro in numerar guvernamental, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier. “Sapte miliarde de euro vor merge catre sprijinirea accesului hidrogenului pe piata din Germania, in timp ce alte doua miliarde de euro sunt alocate pentru parteneriate internationale”, a adaugat Altmaier.

Hidrogenul verde este considerat de Berlin o veriga cheie in lantul dintre generarea de energie regenerabila si utilizatorii finali, permitand stocarea si transportul usor al energiei generate cu ajutorul soarelui sau vantului.

Asa-numitul hidrogen „verde” este produs prin electroliza – folosind electricitatea pentru a separa apa in hidrogen si oxigen – in loc sa fie obtinut din surse fosile, asa cum s-a intamplat anterior cu gazul.

Utilizarile posibile pentru noul combustibil includ productia de otel neutru din punct de vedere climatic, unde producatorii testeaza hidrogenul verde ca inlocuitor pentru cuptoarele cu carbune cu consum intens de carbon. „Toti sefii din industria siderurgica recunosc ca pe termen lung avem sansa de a produce otel neutru din punct de vedere climatic in Germania… cu hidrogen verde”, a spus Altmaier.

In alte parti, combustibilul ar putea fi folosit pentru a stoca energie pentru iarna sau pentru a alimenta vehiculele rutiere, ca alternativa la motorul electric pe baterie, a adaugat el.

Pana in 2030, Germania isi propune sa aiba o capacitate nationala de productie a hidrogenului de cinci gigawati, urmand ca cel mai tarziu pana in 2040 sa ajunga la 10 gigawati.

Ministrii spera, de asemenea, sa exporte tehnologia si know-how-ul pentru a produce hidrogen verde in alte tari.

Sursa articol: ndtv.com

Sursa imagine: freepik.com

Previous

Next

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *