Fa-ti o casa cat mai eco-friendly

5/5 - (1 vote)

Multe persoane se afla, in acest moment, in cautarea unor solutii care sa ii ajute sa isi faca din casa sau din birou spatii cat mai eco-friendly. Acesta este un aspect extrem de important al prezentului si o tendinta care se va afla in continua evolutie in anii ce vor urma. Iata mai jos cateva dintre modurile cheie in care vei putea face si tu pasi catre transformarea casei tale intr-o locatie mult mai prietenoasa cu mediul.

Economisirea apei

Acesta este un aspect pe care cei mai multi dintre noi nu il luam niciodata in calcul si daca il luam o facem poate doar sub aspectul economiei financiare. Chiar si asa, schimbarea atitudinii fata de apa si trecerea la o abordare mai sustenabila te poate ajuta sa economisesti o suma considerabila in fiecare an. Poti economisi apa prin lucruri mici si care crezi ca nu conteaza, dar pe care daca le-am face toti, am reusi sa schimbam multe pentru planeta: nu lasa apa sa curga cat timp iti periezi dintii, sau nu lasa dusul pornit cat timp te speli cu buretele si cu gelul de dus.
Daca tot vorbim despre casa, o alta abordare eco-friendly pentru casa poate fi instalarea de usi compozit care nu sunt numai extrem de durabile si de sigure, ci ofera si un plus de sustenabilitate casei tale sau locului de munca.

Casele smart

Casele inteligente par a fi, din ce in ce mai mult, casele viitorului, tot mai multe tehnologii in acest sens aparand in ultimii ani. Exista foarte multe aspecte pozitive pe care le putem extrage de aici, iar instalarea unui contor smart te poate ajuta sa economisesti o cantitate uriasa de energie in cursul unui an. In lunile reci de iarna, pentru ca tot traversam aceasta perioada, multi dintre noi lasam incalzirea pornita perioade lungi de timp, chiar si atunci cand poate nu avem nevoie de ea.
Instaland un contor inteligent nu vei reusi doar sa iti mentii costurile la un nivel scazut, ci vei pune stop si risipei de energie. Nu exista indoieli ca toate aceste economii pe care le vei face vor reduce si factura la curent sau la gaz, ceea ce in mod cert va reprezenta o motivatie extra pentru oricine.
Lumina este o alta parte din casa ta care iti poate consuma foarte multa energie. De aceea, nu ar trebui sa iti lipseasca niciodata din casa becurile eficiente din punct de vedere energetic. Mai mult, acestea ar trebui sa fie o parte integranta a stilului de viata al tuturor celor care se gandesc la un viitor mai safe pe Pamant.
Becurile eficiente energetic dureaza mai mult, iar asta este desigur un aspect de care vei tine cont, insa un avantaj extrem de important al lor este acela ca utilizeaza mult mai putina energie decat cele traditionale.
Aceasta ne duce mai departe la instalarea de panouri solare pentru a avea o casa cat mai eco-friendly cu putinta. Panourile solare ofera casei energie curata, dar sunt mai putin populare din pricina felului in care arata. Daca ai in plan sa ramai in casa in care te afli acum pentru o perioada indelungata de timp, atunci panourile solare sunt o investitie extrem de buna pe termen lung, pe care este recomandabil sa o faci.

Izolarea casei

Izolarea adecvata este un alt mod inteligent de a-ti imbunatati locuinta sau biroul, si de a le transforma in locatii mai eco-friendly. O astfel de investitie te poate ajuta sa reduci costurile pe o perioada lunga de timp, datorita necesitatii mai mici de incalzire. Izolatia inteligenta a casei include izolarea acoperisului si a zidurilor si instalarea de geamuri termopan sau chiar tripan.
Ultima abordare esentiala de care ar trebui sa tii cont este sa cumperi materiale reciclate. Acesta este un trend pe care din ce in ce mai multe persoane il urmeaza in acest moment in tarile occidentale, si care poate exista si in Romania, daca avem suficienta dorinta de schimbare!

Previous

Next

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *