Descoperă beneficiile filtrelor de apă cu alcalinizare

Rate this post

Filtrele de apă cu alcalinizare devin rapid o soluție din ce în ce mai populară pentru satisfacerea cerințelor noastre zilnice de apă potabilă. Dar ce este mai exact apa alcalină? Și prin ce diferă de apa „normală”?

Hadeţi să aruncăm o privire asupra celor mai importante beneficii ale apei alcalinizate.

Nivel mai ridicat al pHului

Caracteristica principala a unui filtru de apă cu alcalinizare este, desigur, de a crește nivelul pH-ului apei, făcând-o mai alcalină. Acest lucru ajută organismul să neutralizeze subsanţele acide pe care le acumulăm prin dietele noastre. În timp ce nivelul pH-ului stomacului nostru este acid, consumul de apă alcalină creează acid clorhidric, iar bicarbonații creați în acest proces neutralizează excesul de acizi din corpul nostru.

Eliminarea toxinelor din apa de la robinet

Un alt beneficiu cheie pentru sănătate al unui filtru de apă cu alcalinizare este că elimină contaminanții nedoriți din apa de la robinet. În funcție de locul în care locuiți, apa de la robinet poate conține numeroase substanțe chimice și contaminanți care nu sunt bune pentru consumul uman. Acestea pot varia de la clor și fluor până la plumb și cupru, pentru a numi doar câteva.

Apă antioxidantă

Unul dintre stimulentele puțin cunoscute ale apei alcaline este capacitatea acesteia de a produce apă antioxidantă. Da, într-adevăr – apa poate avea și calități antioxidante! Cum funcționează asta?

Acest lucru se întâmplă datorită relației dintre nivelul pH-ului și potențialul de reducere a oxidării (ORP) – apa cu un nivel mai ridicat de pH are mai mulți agenți „reductori”, iar apa cu un nivel mai scăzut de pH are mai mulți agenți „oxidanți”.

Calmarea refluxului acid

Cu toții am suferit la un moment dat de reflux acid, altfel cunoscut sub numele de indigestie sau arsuri la stomac. Acea senzație de arsură în piept este cauzată de acidul din stomac care ajunge în esofag. Apa alcalină s-a dovedit a fi un remediu eficient pentru această dusfuncţie comună. Unele studii au constatat că apa alcalină a inactivat pepsina umană datorită capacității sale de tamponare a acidului.

Creşterea capacitatăţii cardiorespiratorii

Unul dintre beneficiile cele mai concrete,, din punct de vedere științific, ale unui filtru de apă alcalină este proprietatea de a spori capacitatea de tamponare a ionilor de hidrogen din corpul nostru în timpul exercițiilor de mare intensitate. Atunci când facem exerciții la intensitate ridicată, corpul nostru produce mai mulți ioni de hidrogen decât putem face față, iar ca rezultat, se acumulează oboseala și acidul lactic.

În cadrul unui studiu desfăşurat în anul 2012, a fost testat impactul unui supliment alcalinizant față de un placebo, pe un grup de schiori profesioniști. În urma unei analize de 7 zile, cercetătorii au descoperit că grupul căruia i s-a administrat suplimentul alcalinizant a suferit un stres cardiorespirator semnificativ mai scăzut, niveluri mai scăzute de acid lactic în sânge și niveluri mai ridicate de putere în partea superioară a corpului.

Cercetările ulterioare au arătat, de asemenea, că apa alcalină îmbunătățește echilibrul acido-bazic și oferă o hidratare mai bună în comparație cu apa îmbuteliată „nemineralizată placebo”. Aceste publicații dovedesc că beneficiile pentru sănătate ale filtrului de apă alcalină în ceea ce privește hidratarea îmbunătățită sunt substanțial mai bune decât formele de bază, nealcaline de apă potabilă.

Magazinul online Wellnessist oferă nu numai filtre de apă cu alcalinizare, dar şi purificatoare de aer, ionizatoare de apă şi multe alte aparate care vă vor transforma casa într-o oază de sănătate.

Previous

Next

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *